vaasan jaakkoo kuvabanneri

Yleishyödyllisen Vaasan Jaakoon Säätiö jakoi Vaasan itsenäisyyspäivän juhlassa perjantaina kolme stipendiä. Kaksi myönnettiin Kuula-opiston nuorille ja lahjakkaille oppilaille. Toisen sai 17-vuotias laulaja Serene Erhie ja toisen samanikäinen pianisti Oskari Riihimäki.

Molempien nuorten taiteilijoiden haaveena on löytää musiikin saralta ammatti itselleen. Toistaiseksi he opiskelevat lukiossa, Serene Vaasan lyseon lukiossa ja Oskari IB-lukiossa. Kuula-opistossa Serene Erhien opettajana toimii Katariina Korkman. Anton Ylikallio on puolestaan Oskari Riihimäen opettaja.

Merimuseo Suomen suurin talkoovoimin hoidetuista museoista

Vuonna 1981 perustettu Vaasan merihistoriallinen yhdistys ylläpitää merimuseota Palosaaren salmen rannassa olevissa vanhoissa makasiinirakennuksissa. Kolmessa makasiinissa on näyttelytilaa yhteensä yli 600 neliötä, ja esillä on tuhansia esineitä.Myöntäessään stipendin merimuseota ylläpitävälle yhdistykselle säätiö toivoo sen osaltaan vauhdittavan uusia kehityshankkeita.

Alusta alkaen merihistoriallinen yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Unto Lintala muistuttaa siitä Vaasassa merimuseota on ylläpidetty alusta lähtien talkoovoimin.
Vapaaehtoisvoimin pidetyistä merimuseoista tämä myös taitaa olla suurin Suomessa, Lintala sanoo. Museotyö on Lintalan mukaan myös koettu Vaasassa tärkeäksi ja tarpeelliseksi, koska merihistoria ei olisi saavuttanut ilman tätä museota merkittävää roolia Pohjanmaalla.
-On syytä muistaa, että Vaasassa ja läheisissä rannikkokaupungeissa on rakennettu huomattava määrä laivoja, joilla on toimitettu pohjalaisia tuotteita kansainvälisille markkinoille satojen vuosein ajan.
Merimuseon esineistä on suuri osa sukeltamalla haettuja Vaasa karikkoisiin vesiin uponneista laivoista.

Kuula-opiston 17-vuotiaat opiskelijat Serene Erhie ja Oskari Riihimäki saivat itsenäisyyspäivänä Vaasan Jaakoon Säätiön kannustusstipendit.

 

Vaasan merimuseota ylläpitävän yhdistyksen puheenjohtaja on ollut alusta alkaen Unto Lintala (kesk.). Matti Lintala on yhdistyksen taloudenhoitaja ja Annikki Rantala sihteeri.(kuvatekstit, kuvat Seppo Nurmi)