vaasan jaakkoo kuvabanneri

Yleishyödyllinen Vaasan Jaakoon Säätiö on myöntänyt stipendit kahdelle menestyvälle ja tunnustetulle vaasalaiselle soittajalle.

Elämätyöpalkinnon saa harmonikkataiteilija Erkki Vainionpää, 80, ja kannustusstipendin Vaasan rokkikoulun kitaransoiton opettaja, kaupunginteatterin orkesterin jäsen ja punk-yhtye Klamydian kitaristi Sami Sillanpää, 42.

Erkki Vainionpää
Erkki Vainionpää, 80, sanoo soittavansa palvelutalojen asukkaille niin pitkään kuin sormet pelaavat. Kuva Seppo Nurmi

Jurvan Koivuportaankylästä lähtöisin olevasta Vainionpäästä tuli Vaasan varuskuntasoittokunnan oppilas 15-vuotiaana. Vainionpää sanoo ostaneensa ensimmäisen haitarinsa vuonna 1960 ja sen jälkeen hän on soittanut eri orkestereissa. Viimeisten vuosikymmenten ajan hän tehnyt vapaaehtoistyötä viihdyttämällä asukkaita vaasalaisissa palveluyksiköissä ja vanhainkodeissa, kahvipalkalla.

Hanuristi Vainionpää on myös palkittu tänä vuonna Vaasan vanhusneuvoston valitsemana ikäihmisten hyvinvoinnin edistäjänä ja ihmisenä, joka tekee vapaaehtoistyötä suurella sydämellä.

Sami Sillanpää
Rokkikoulussa kitaran soittoa opettavalla Sami Sillanpäällä on 60-70 oppilasta viikottain. Kuva Seppo Nurmi

Sami Sillanpää aloitti kitaran soiton 10-11-vuotiaana ja ensimmäinen orkesteri oli punkrock-yhtye Analyysi Merenkurkun yläasteella.
-Sen jälkeen olen ollut mukana monissa kokoonpanoissa ja yliopistossakin ehdin opiskella, mutta soittohommat veivät miehen mukanaan, Vaasan rokkikoulun täyspäiväisenä opettajana vuonna 2007 aloittanut Sillanpää sanoo. Sami Sillanpäällä on viikottain 60-70 lasta opetettavana.
-Ja enemmänkin olisi tulossa, mutta valitettavasti meitä opettajia on ainoastaan kolme, hän sanoo.

Kitaransoiton opettajan tutkinnon suorittanut Sillanpää on soittanut kaupunginteatterin orkesterissa jo kymmenen vuotta. Klamydiassa hän ollut mukana vuodesta 2021.

Palkinnot luovutetaan itsenäisyyspäivänä.